X
Kelime:
Kategori:
Tarih:
RadDatePicker
Open the calendar popup.
ile
RadDatePicker
Open the calendar popup.
 

2015 Yeni Yıl Mesajı


2015 Yeni Yıl Mesajı

Gruplaşmamış, birbirine hoşgörüsünü ve ilgisini kaybetmemiş, özgüveni yüksek bir toplumda; adli kolluk görevlerinin topluma devredilmesinin dile getirilmediği, “kadın ve erkek eşitliği fıtrata ters” kavramının Milli Eğitim Şuralarına hakim olmayacağı, kuvvetler ayrılığının sürdürülür olduğu, üniter yapısı korunmuş bir ülkede huzur içerisinde mutlu yıllar diliyorum.

İlla örnek gösterilen adayları değil, onun dışında aday olmak isteyenlerin de seçime katılabilmesi adına, sonradan şemsiye devrimi adı altında anılan, şiddet içermeyen demokratik direnç eylemleri nedeniyle Hong-Kong'lulara saygı duyuyoruz.

Mecliste temsil edilen ve demokratik olduklarını iddia eden tüm partilerimizin de beyanları çerçevesinde seçim barajı ve başta aday seçimi olmak üzere partiler yasasını önümüzdeki seçimden önce düzelterek Meclisten geçirmelerini bekliyoruz. (Bakınız: Dört yıl önce öngördüğümüz, dile getirip Editör yazısı olarak kaleme aldığımız [Düzen Laboratuvarlar Grubu Bülteni Sayı: 46, Eylül 2010] Siyasi Partiler Seçim Yasası ile ilgili yazımız.)

Prof. Dr. Yahya LALELİ

02 Aralık 2014 tarihinde kaleme alınmıştır.

 

Görüşlerinizi Paylaşın