X
Kelime:
Kategori:
Tarih:
RadDatePicker
Open the calendar popup.
ile
RadDatePicker
Open the calendar popup.
 

Düzen Anneleri Ne Diyor?

Düzen Anneleri Ne Diyor?

  • Mevcut ekonomik koşullarda çocuğun eğitiminin sürekliliği için aktif çalışma hayatı tüm aile bireyleri için gereklidir. Okula gitmeyen ve henüz kişisel ihtiyaçlarını tüm gün kendisi gideremeyecek bir çocuk annesi olarak çocuğum okula gitmediği zaman çalışan ebeveynler olarak bu durumu nasıl düzenleyeceğimizi bilmiyorum. Verilecek kararlar eğitimin sürekliliği yanında çalışma hayatına adapte edilebilecek boyutlar ile düşünülmeli. Devlet belirli bir yaş altı çocuk sahibi ebeveynlere izin sağlarken, çalıştıkları iş yerlerinde işverenin ihtiyacı da göz önüne alınmalı. İşverenin de iş üretme imkanı kısıtlanmamalı, tüm paydaşların ortak çıkarı gözetilmeli, bu da ancak devlet desteği ile olur. Değil ise okullar açılacak. 
  • Uzaktan eğitim.

Taa ki aşı bulunana kadar.

Moderna veya oxford bu süreci sonuna getirdi.nisanda ülkemize gelir 

Zorunlu olduğum için göndermek sorunda kalırım. Birçok ebeveynin tedbir almadığını görüyorum. Okulda alındığı söylenen tedbirlerin yeterli olmadığını ve gerekli hassasiyetin gösterilmeyeceğini düşünüyorum.

  • Riskin yüksek oranda devam ettiğini düşünüyorum ve çocukların bu riski unutmadan hareket etmesi zor. Geçici bir süre kapalı kalmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Fırsat eşitsizliği yaratmak istemezdim. Uzaktan Eğitim içinse, Özel okula giden, Devlet okuluna giden ve evinde bilgisayarı interneti olmayan bir sürü ailenin çocuklarına yapılan haksızlık ve eşitsizlik olarak görüyorum. Sonuçta çocukların seçeceği okullara sınav sistemi ile girdiklerine göre ciddi bir eşitsizlik olacak, parası olana yol açık
  • Pandeminin seyrine göre karar verilmeli. Eğer uzaktan eğitim yapılması gerekiyorsa bunun şartlarının düzeltilmesi sağlamak gerekli.
  • Çünkü toplumsal yaşam içerisindeki mevcut temas biçim ve olanaklarının okuldan daha tehlikeli olduğunu düşünmüyorum; ayrıca çocuklar zaten bir arada ve birbirleriyle temas halindeler. Gerekli hijyen önlemleri alınarak okullar açılabilirdi. Ayrıca çocukların da bu tür durumlarla baş etme becerilerinin gelişmesi, bu Konuda tecrübe edinmeleri açısından da önemli bir deneyim olurdu.
  • Çocukların gerekli önlemleri alma konusunda yeterince dikkatli olamayacağını düşünüyorum.

Ayrıca 10 kişi de olsa 1 sınıfta öğretmen ile birlikte 11 kişinin fazla kalabalık olduğunu düşünüyorum.

Tenefüsler ve yemek saati ise çok büyük soru işareti. Uzaktan eğitim+web portale yüklenmiş videolar, alıştırmalar, testler

  • 7 yaşında olduğu için kendini ne kadar koruyacağı konusunda endişeliyim. Vaka sayısı ve okulda alınan önlemleri izleyerek karar vereceğim. Çocukların yılsonu değerlendirme sınavlarında ki başarılarına göre telafi eğitimlerini seyreltilmiş sınıflarda en azından başarısız oldukları dersler için yüzyüze tamamlanması gerektiğini öneririrdim. Bilinçli ebeveynler ellerinden geldiği kadar evde çocuklarını destekleyebiliyorlar, ama hiçbirimiz eğitimci değiliz ve bu destekle onlara ne kadar yeterli olabiliriz emin değilim. Benim oğlum 7 yaşında, 1. sınıfa tam adapte olmuşken pandemi sebebiyle uzaktan eğitime dahil oldu. Bu sene milli eğitimin öngördüğü yüzyüze eğitim programı öncelik olarak 1. 8. ve 12. sınıfları kapsıyor. Ama şu Unutuluyor, geçen sene 1. sınıflar okul ve eğitim sürecine adapte olamadan uzaktan eğitime tabii tutuldular ve eminim diğer yaş gruplarında da farklı farklı sorunlar mevcut. Özel okulda okuyan çocukların birçoğu bu süreçte interaktif olarak kesintisiz uzaktan eğitim aldılar ve oğlumun gittiği okulun süreci iyi yönettiğini düşünüyorum. Fakat devlet okullarında ki çocuklar eba tv den karşılıklı iletişim olamadan dinledikleri kadar öğrenmeye çalıştılar. devlet okulunda görevli bazı öğretmenler kendi özveri ve çabalarıyla kendi şahsi gsm, internetini kullanarak öğrencilerini destekledi, maalesef bazı öğretmenler de eba tv yi izlesinler dedi. Bu durum da maalesef özel okula giden ve gidemeyen çocuklar arsında fark yaratacaktır. Şüphesiz ki çocuklarımız için birinci önceliğimiz sağlıklı olmaları. Fakat uygun bir methodoloji ile seyreltilmiş ve kontrollü sınıflarda en azından haftada 2-3 gün yarı zamanlı uzaktan eğitimde yetersiz oldukları noktalarda eğitim alabilirler. Umarım tüm çocuklar ve bizler bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatırız ve bir an önce pandemiden kurtuluruz.
  • Bir taraftan okula göndermek zorunlu. Diğer taraftan; bu koşullarda nasıl göndereceğim? Aynı sınıftaki/okuldaki hasta olan çocuktan virüsü eve taşımaması imkansız. Okullardan önce, diğer serbest olan alanlarda gerekli önlemlerin alınması ve şimdiye kadar bu salgının atlatılması gerekirdi. Okulların imkanları maalesef eşit değil. Okullara genel kurallar koymanın sadece göstermelik olabileceğini düşünüyorum.
  • Senkronize eğitim(uzaktan eğitim, derslerin özeti yazılı materyal, duruma göre yüz yüze eğitim karışımı)
  • Eğitim-Öğretim sürecinin daha fazla aksamasını istemiyorum. Uzaktan eğitim uygulamalarında özel okullar ve devlet okulları arasında, hatta devlet okullarına giden öğrenciler için farklı sosyo-ekonomik şartlar doğrultusunda farklar ortaya çıktı. Çocuklar okuldan, eğitimden, sosyal çevrelerinden fazlası ile uzak kaldı. Bu kadar uzun süreli izolasyonun olumsuz toplumsal etkilerini görecekleri endişesi taşıyorum. Sağlıkları tabi ki her şeyin üstünde ve çok önemli ama çocuklarımın gittiği okulların, gençlerin ve çocukların kurallara uyma noktasındaki dikkatine güveniyorum. Diğer taraftan, bulunduğum şehirde sadece çekirdek aile olarak yaşıyor olmamız, çalışan ebeveynler olarak çocuklarımızı birbirlerinden başka emanet edebileceğimiz kimsenin olmaması da düşünceme yön veriyor. Vaka sayısı, çocuk vakalarda hastalığın seyri ve okulun alacağını belirttiği önlemlerin uygulanmasını izleyeceğim. İlk açıldığında okula göndermeyi ve devamı için süreci takip etmeyi düşünüyorum.

Devlet okullarında da öğretmenlerle online bağlantı kurulan interaktif eğitimlerin gerçekleşmesini sağlardım.

  • Haftalık ders programında, önem düzeyini gözeterek ders sayısını azaltır, sınıfları seyreltir, hijyen uygulamalarını yerine getirmek üzere hizmetli personel sayısını arttırır, denetimleri ile ilgili sorumluları belirler ve gerekli tedbirleri alarak okulları açardım.
  • Sürekli yasak ya da serbest bırakılan konuları değil, sürekli bunula nasıl yaşacağımızı, tedbirleri kamu spotu olarak her yerde yayınlardım. Çünkü bizim insanımızın kültürü buna uygun. Bunu inkar edip yasaklamak veya yasakları kaldırmak çözüm olmuyor.
  • İnsanlar tatil seyahat ve diğer sosyal faaliyetlere umarsızca devam ederken neden eğitime ara veriliyor.

Birçok veli çocuklara özel ders ile destek verirken, zaten var olan haksız bir yarışa bir haksızlık daha ekleniyor. Tedirgin olan olan veliye ve öğrenciye ara hakkı verilebilir. Öğretmen ve öğrencilere sosyal mesafeye uyabilecekleri bir ortam ile eğitimden vazgeçmemek.

  • Vaka sayılarının okulların açılması için yeterli güvenilirlik seviyesine geldiğini düşünmüyorum. okul sonrası çocuğumu teslim alacak olan riskli yaş grubunda bulunan anneannesi ve dedesine virus taşıyabilecek olma ihtimali son derece korkutucu. Bu sene okul ihtimalini düşünmüyorum. 

şu anda ki vaka sayıları ile okulların açılması taşıyıcı olarak değerlendirilen yaş grubunun bu vaka sayılarının katlanmasına sebep olacağı demek. toplu eğlence mekanları, avm, kafe, kafeteryaların da açılmasına karşı olduğum gibi okullarda da yüz yüze eğitime devam ederdim. liseye giriş ve üniversiteye giriş sınavlarında iptal yada erteleme olmayacak ise orta okul son ve lise son öğrencileri kademeli olarak gidebilir. yaşları gereği kendilerini korumaları maske mesafe ve hijyene gerekli önemi vermeleri daha kolay olacaktır.

  • Bulundukları sınıf ve ortak kullanım alanlarının yeterli olup olmadığını görerek ona göre karar vermek gerekir. Zor bir soru, imkanları uygun olan okullarda eğitim verilip olmayanlarda ertelersek bu seferde eğitimde eşitsizlik olacaktır. En iyisi bu süreç boyunca uzaktan eğitime devam.
  • Okulların bu süreçte açılmaması gerekli. ilk öğretim çağındaki çocukların bol bol kitap okumasını.
  • Kronik rahatsızlığı var. Ben ne kadar dikkat etsem de diğer çoçukların ailelerinin ne yaptığını bilmiyorum. Herkese eşit uzaktan eğitim.
  • Özel okulların yaptığı canlı ders olanaklarının tüm öğrencilere kendi okulları tarafından sağlanması.

İngilizce kursu canlı ders yaptı. Normalden daha faydalı oldu. EBA televizyon ve internet uygulamaları ile bu süreç geçmez. 

  • Şuanki pandemi süreci ve okulda olan tedbirleri gözlemledikten sonra düşünürüm. Kendini koruyabileceğini düşünmüyorum, sonuçta çocuklar bir noktadan sonra farkına varmadan dikkat etmeyeceklerini düşünüyorum. Uzaktan eğitim için düşüncelerim olumsuz ve yetersiz olduğunu düşünsem de öğretmenlerin daha aktif olmaları koşuluyla uzaktan eğitime devam etmeyi düşünürdüm.
  • Henüz sağlıklı bir koruma ve tedbir için bir açıklama yapılmamıştır. Uzun zamandır yüz yüze eğitim yapılmadığı için okulların yarı yarıya paylaştırılarak cumartesi ve pazar dahil yüz yüze eğitime

başlatılmasını isterdim. Devlet okullarında sınıf mevcutlarının fazlalığı buna karşın dersliklerin az olmasından gerekli koşulların sağlanamayacağını düşünüyorum. Ayrıca çocuklarımı ne kadar uyarırsam uyarayım, herkes çocuk olduğu için bulaş riskinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Her öğrenci için eşit koşulların sağlanabilmesi açısından eğitime 1 dönem ara verilmesini önerirdim.

 

Görüşlerinizi Paylaşın